EDUCATION & COACHING EXPERIENCES

Un blog dedicat als apassionats pel bàsquet que els agrada pensar i reflexionar

dilluns, de maig 14, 2007

LA BOSSA DE PIPES D'EZQUERRO

El Barça ha emptat al Camp Nou 1-1.

El Barça mirava el rellotge i després de desaprofitar un munt d'ocasions de gol per ampliar la diferència de l'1-0, el públic i els jugadors es lamenten d'encaixar un l'empat en el minut 43 de la 2ª part. Ja no hi havia marge de reacció.

Les càmeres de TV3 es queden, a pocs minuts del final i previ a l'empat del Betis, amb una imatge de la banqueta del barça. En primer pla: Ronaldinho, blanc dels nervis. Al seu costat Jorquera comentant la jugada amb l'astre brasiler. En segon pla es veu com Ezquerro: suposadament preparat per sortir, se'l veu menjar compulsivament una bossa de pipes.

Reixach parla al final de la retransmissió en diferit del partit de que "es gira la truita" i no surten les coses, menciona també "la sort" com un factor determinant. Canut diu que "la crisi continua instal·lada al Camp Nou".

Jo no parlaria de res d'això. És poc professional i prou. No pot ser que un jugador mengi pipes (com Ezquerro) o parli per telèfon mòbil (com un jugador de bàsquet que he vist aquest cap de setmana). No és seriós. Si estàs a la banqueta, estàs amb el cinc sentits posats en el partit.

Posem el millor dels casos, i que Ezquerro estigués a la banqueta però no per jugar. És adequat que un company d'equip, que està com acompanyant (i tinc entès que en futbol tot jugador a la banqueta ha de poder jugar, no com en bàsquet), estigui menjant pipes? És que l'entrenador, els seus ajudants o el delegat no li pot recordar al jugador que no es mengen pipes a la banqueta?

No ho entenc. El Barça es juga la Lliga i Ezquerro menjant pipes. Però no està tot dit encara. La meva pregunta final: on va estar llençant el jugador les pellofes de les pipes? Les haurà ficat en una bossa de plàstic o hauran acabat a sota de les butaques de la banqueta? Una pregunta més sense resposta. Contestar les anteriors potser ajudaria a explicar millor els patiments del Barça en aquesta recta final de Lliga, un cop tancades totes les opcions de seguir avançant a Europa i a la Copa.