EDUCATION & COACHING EXPERIENCES

Un blog dedicat als apassionats pel bàsquet que els agrada pensar i reflexionar

dijous, de juny 21, 2007

MÉS BÀSQUET ACB A L'NBA

Cinquè dia a l'illa dels 5 fars, com titula l'especialista en comunicació Ferran-Ramon Cortés al seu long-seller. Començo a estar una mica moreno, malgrat les llargues tardes a l'habitació de l'hotel amb l'aire acondicionat a tope i davant del portàtil.

Estic sosprès per les dues victòries del Madrid a la lliga ACB. No per que no els consideri capaços d'imposar-se al Barça (sobretot després del cop d'efecte de guanyar el primer partit i endur-se la lliga de futbol el mateix dia), sinó per que el propi Barça sembla que ha venut barata la seva pell als dos partits a Vistalegre.

No vaig veure cap partit de la final Sant Antonio - Cleveland, en previsió de que seria un swept total, o com es diria en català, una escombrada dels homes de Popovich.

Espero, en altre ordre de coses, que Scola (fa uns dies menjant peixet a Ciutadella, ja us ho explicava) fitxi per Sant Antonio i puguem veure minuts de qualitat Oberto-Scola. No per que Horry o Elson no sigui bons acompanyants per Duncan, sinó per que l'NBA quedaria al·lucinada pel seu joc entre pívots i aprofitant l'espai per darrera del taulell i fins la línia de fons.

També espero que Ukic s'afegeixi als euro-Raptors. Aleshores tindran realment tres bases, i aposto que els podrem veure algun cop coincidint a pista (potser no durant aquesta temporada).

I que en Marc sigui escollit per un equip en clara reconstrucció (fa unes setmanes el posaven en la segona ronda de Boston) o amb algun altre espanyol (la setmana passada sonava segona ronda de Portland). Imagineu-vos a Marc Gasol fent parella interior amb Greg Oden i rebent les assistències del Sergio Rodriguez!

Descobreixo que Marc ha caigut del nº12 al nº 13 de la segona ronda, l'elecció dels Hornets, un altre equip que segur que ha de crèixer. Sembla que els Blazers (mai m'ha agradat això de dir-los Trail Blazers) escollirien a Zoran Erceg, un jugador de la mateixa edat que en Marc i que es complementaria millor amb en Greg Oden, ja que té un perfil de '4'.

Rudy apareix al número 21 de la primera ronda pels Sixers (una altra franquícia en reconstrucció, després de marxar Webber i Iverson) a DraftExpress des de fa algunes setmanes. Potser no serà el millor lloc per ficar-se als playoffs, però si un lloc en tenir minuts sent rookie. I és que no tots els rookies arriben a la lliga amb el prestigi de Garbajosa, titular des de ben aviat a Toronto.

Splitter no ha baixat pràcticament des de les primeres apostes. Ell està en el 18 de la 1ª ronda, i faria més temible les possibilitats futures dels Warriors. Si pensem en el que ha fet Don Nelson jugant sense pívots (Harrigton de '4' i de '5'; Biedrins de '5', l'únic pívot de tall clàssic; l'agradable sorpresa de Matt Barnes, que és un '4' en un cos de '3'; Stephen Jackson de fals '4' quan juguen amb 4 petits), afegir a Splitter por significar poder anotar des del pal baix i donar altres registres a l'equip d'Oakland. Seria l'alternativa ofensiva a un Biedrins molt gris en el seu joc d'atac.

Després de repassar als ACB que poden jugar a l'NBA la temporada vinent (Scola, Ukic, Marc, Rudy, Splitter), em dono compte que no he mencionat Navarro. La veritat és que seria una altra sorpresa agradable, però ja sabem com està l'aspecte contractual i la clàusula.

Per últim. Dir que els Suns (l'altre equip que m'agrada de l'NBA actual, juntament amb Toronto i els Warriors) volen afegir un altre jugón amb l'italià de gran talent Marco Belinelli en la posició nº 24 de la 1ª ronda. A la seva segona ronda (nº 29) apunten a quelcom que semblaria els fa més falta, un 2,08 format a la prestigiosa universitat de Syracuse, en Darryl Watkins. Aquest nom i cognom cal no confondre'l amb en Darryl Dawkins, famós per com trencava els taulells, ni tampoc amb en Darryl Hawkins, brillant base esquerrà sortit de la "fábrica de churros" (Andrés Montes) de North Carolina.