EDUCATION & COACHING EXPERIENCES

Un blog dedicat als apassionats pel bàsquet que els agrada pensar i reflexionar

diumenge, de juny 17, 2007

EL PASSA(POR)T EUROPEU DEL RAPTORS

Amb la recent incorporació de Carlos Delfino, escorta argentí pretés l'estiu passat pel Barça i amb passat a la Lega, els Raptors han fer un altre gir de rosca i són encara més europeus.

Els coneguts (i admirats, no només a Espanya) Garbajosa i Calderón són només algunes de les cares europees dels Raptors. Tenen Andrea Bargniani, un 3-4-5 que desborda talent i punteria en els triples. Al joc interior Nesterovic fa el seu paper i en molts partits ha fet un temible "triple post" amb Garbajosa i Bosh. A la banqueta tenen Uros Slokar, un prometedor talent eslové que no ha jugat però que serà un jugador que anirà agafant minuts.

Després de la lesió de Garbajosa, el seu tècnic ha fet servir més als alers no titulars (Dixon, Peterson, Graham), així com més minuts al titular (amb números extraordinaris) i indiscutible rei d'Europa amb el Maccabi, l'Anthony Parker. aquest també el compto com "europeu" o com a mínim com europeïtzat.

Diuen les males llengües que Gherardini, vicepresident i assistent del GM Colangelo, va passar pel Palau fa unes setmanes per parlar amb Savic i dir-li que aquest estiu s'endurien Roko Leni Ukic. Tenen els drets del croat, que faria la competència als dos bases de l'equip, Calderón i TJ Ford.

Així tenim que els Raptors tenen el nòmina a Calderón, Delfino, Garbajosa, Bargniani, Slokar i Nesterovic. Apurant una mica, Parker també és en part europeu. Pot arribar en breu Ukic, i està per veure què escolliran en propers drafts (en el d'aquest any els canadencs no tenen cap elecció ). La línia dels fitxatges sembla clara: europeïtzar la NBA des del Canadà.