EDUCATION & COACHING EXPERIENCES

Un blog dedicat als apassionats pel bàsquet que els agrada pensar i reflexionar

dijous, de gener 22, 2009

LA DIRECCIÓ D'EQUIP, A REVISIÓ

Aquests dies hi ha hagut esdeveniment propicis per seguir parlant de direcció d'equip en propers escrits del meu bloc.

En primer lloc tenim la fulminant destitució de José Manuel Esnal "Mané" i l'arribada messiànica (i no per allò de Messi, sinó pel paper o rol de messies) de Mauricio Pochettino, de la que tinc moltes ganes de parlar dels seus punts a favor i els que se li pot girar en contra.

En segon lloc (qu no estic segur si serà primer), l'estrepitós bagatge de joc i actitud de la selecció espanyola d'handbol davant Suècia i Croàcia. Comentaris severs del tècnic, Valero Rivera, i també declaracions sucoses del capità, David Barrufet.

En tercer lloc la idea "terrorista", manegada per molts i prestigiosos periodistes, de que un equip pot jugar a fer faltes i entorpir el joc del rival, sense que això se li giri en contra, com a element constitutiu del seu joc. Una idea que alguns entrenadors, no només del futbol, segur que també abonen.

Bé, en els propers dies parlarem una mica de tot: de futbol, d'handbol i evidentment també, de bàsquet. Però en qüestió de direcció d'equip pot arribar a ser tant interessant o fins i tot més el que passa en els esports veïns, que no només en el bàsquet.