EDUCATION & COACHING EXPERIENCES

Un blog dedicat als apassionats pel bàsquet que els agrada pensar i reflexionar

dimarts, de desembre 19, 2006

EL CLÍNIC "A" DE SANT ADRIÀ I EL POSSIBLE CLÍNIC "B"

Quina gran ocasió aplegar-se amb Pedro Martínez, Joan Plaza, Salva Maldonado i José Vicente Hernández per sentir-los parlar de bàsquet. I amb Toni Bové per parlar de fisioteràpia i de conviure amb jugadors professionals.

El Clínic de l'ACEB a Sant Adrià serà una gran celebració. De l'aniversari de l'ACEB. Dels bons entrenadors autòctons que tenim a Catalunya. Els dies 23 i 24 en tindrem tota una mostra d'això. Però un altre gran clínic, el possible Clínic "B", es podria fer de manera ràpida.

Aplegar altre gent de bàsquet com Trifón Poch, Ricard Casas o Manel Comas seria un Clínic "B" excepcional. Igual que tenim equips "A" i "B" als clubs, podem estar orgullosos de confeccionar una llista dels entrenadors per un hipotètic Clínic "B". M'he deixat Aíto García Reneses que, encara que nascut fora de Catalunya, en matèria de bàsquet és bàsicament un "autòcton" més.

M'he proposat intentar disseccionar els motius de que vinguin aquests tècnics i no uns altres. La més bondadosa de les lectures parteix de la idea de que els tres catalans venen a passar les festes amb la seves famílies. Dos agafaran l'avió des de Madrid i l'altre des de les Canàries per menjar-se els turrons amb els seus éssers estimats.

Una segona lectura bondadosa seria pensar si en Ferran Peña, tècnic del Sant Adrià-UBSA de Copa Catalunya, ha tingut res a veure amb el cartell que s'ha preparat. Amic del Salva, proper a l'eix Maldonado-Plaza i per tant al Joan, va coincidir amb els bons temps a Badalona de l'Alfred Julbe, el Salva, l'Izqui, etc., així com amb el Pedro. Seria sospitós d'aquesta conxorxa tant meravellosa, li haurem d'enviar un inspector del CSI per demanar-li si té coartada.

I en la lectura més crítica, en un to de sospita cap a la tendència resultadista de la nostra societat, podríem dir que hi ha una certa correlació amb els registres dels seus respectius equips. Podríem aventurar-nos a dir que els millors registres tenen el premi d'aparèixer en el cartell del Clínic.

Fem la prova: Pepu és Campió del Món (qui li pot fer ombra havent assolit aquesta fita?), Joan Plaza va 13-0 a l'ACB en el seu debut com primer entrenador, Pedro Martínez i Salva Maldonado van 6-7, amb opcions (encara que remotes) de ficar-se a la Copa. En canvi, el Ricard va ser acomiadat pel Pamesa i ara intentarà salvar el ViveMenorca; el Trifón va 5-8 i l'equip té urgències; Manel Comas va 7-6, el seu Caja és una de les sorpreses interessants d'aquesta edició 06-07, però amb les darreres derrotes pot quedar-se en sorpresa de la primera volta.

Evidentment que aquest rànking improvisat no serveix de resposta fiable als criteris que s'han fet servir per preparar el grup de conferenciants. Un cartell de tècnics no es prepara d'un dia per l'altre, i segurament fa setmanes (per no dir mesos) que ells ja han aparaulat la seva presència amb la gent de l'ACEB.

Només dir que celebro veure que podem fer un Clínic com el de Sant Adrià amb gent formada a Catalunya. Encara més content em poso en descobrir que podríem fer-ne fàcilment un altre més. Fins i tot un tercer es podria enfocar al món de la gestió i direcció esportiva. Persones realment coneixedores de l'esport com el mític Salvador Alemany (com t'estant trobant a faltar al Barça d'una anys ençà), el solvent Oriol Humet (responsable que CB Granada fitxi bo, bonic i barat), l'Antonio Maceiras repetint tàndem d'èxit amb Pesic (Akasvayu Girona) o bé l'Àngel Palmi a la FEB.