EDUCATION & COACHING EXPERIENCES

Un blog dedicat als apassionats pel bàsquet que els agrada pensar i reflexionar

dijous, de març 27, 2008

ENTRENAMENTS AMB MÉS GENT DE L'ACOSTUMADA

Aquest vespre ha estat el primer cop en el que va de temporada (i ja portem 23 jornades) que disposo de tots els jugadors de l'equip. En total són 10 fitxes A, dos B i un altre jugador que entrena habitualment amb nosaltres.

M'he donat compte que fèia molt temps que no dirigia un entrenament de més d'11 jugadors. Concretament n'he tingut 13, un número que implica obligatòriament fer canvis en el 5c5, però que predisposa a un nivell de treball, d'exigència, de vegades superior al que aconsegueixes en un entrenament de 8 jugadors en el que, com a molt, arribes al 4c4.

Estic content ja que ara podré fer altres treballs que amb 8 o 9 jugadors per sessió no podia fer. Tinc la sensació que no és que els entrenaments amb 8 o 9 siguin pobres, sinó que indiquen més aviat coses com ara l'absència de gent de l'equip (lesions, feina, viatges) que no pas un estigma negatiu per si mateixos. Ser pocs acostuma a ser, a més a més, una excusa que els jugadors fan servir per justificar que l'entrenament no hagi sortit del tot rodo.

Amb 12 o 13 jugadors pots fer veritables invents. Amb 8 també, però d'alguna manera arribes al 2c2 continu o al 4c4, i no vas molt més enllà. Avui he notat que podia introduir noves activitats, regenerar el format de les competicions i les fòrmules per jugar els minipartits amb la tota la gentada que tenia. Una delícia que, quan no la tens t'hi acostumes, però un cop la recuperes, està en un núvol pensant en les coses que pots arribar a fer. Ara toca posar-se a pensar en això a més a més de tota la resta, però aquesta és una situació de preocuapció que resulta envejable!

2 comentaris:

Jordi Orquin ha dit...

abans de res felicitats per el teu blog . A mi m´ha passat al reves que tú i t´explico:

l´any passat havia entrenat fins amb 15 nens (9 i 10 anys) i de vegades no podies arrivar a tots com jo dir-te (el meu segon entrenador tampoc no ajudava gaire)

aquesta temporada,son 9 nois (de 11 anys i 8 son els mateixos de l´any passat) , i dir-te que gaudeixo molt més ara que puc estar més per ells amb més intensitat si cap ( tot i també que el meu segon entrenador es un altre i per bé) .

m´agradaria si més que opines al respecte . una sal.lutació

Mauro Valenciano Oller ha dit...

Benvolgut Jordi

T'agreixo molt la felicitació pel meu bloc. El cuido tant com m'és possible, i m'agrada molt tenir-lo i penjar els meus escrits

Sobre el que em demanes se'n pot parlar molt i molt. Com Director Tècnic he plantejat a la Junta Directiva que equips de promoció amb més de 12 jugadors tinguessin un plus econòmic. Tens tota la raó que entrenar amb 9 et permet estar més per cadascun d'ells, i si tens 15 és un altra història.

Això es resoldria amb ajudants competents que també cobressin (i no 20 o 30 € com fan els clubs que més s'estiren, sinó més), o amb un plus econòmic com ja t'he dit per l'entrenador que té més feina.

Tanmateix crec que pots arribar a fer moltes coses amb 14 o 15, sempre que tinguin clar que com a màxim poden jugar 12 als partits. Et permet crear un ambient de competència molt i molt interessant.

Espero que els comentaris t'hagin servit