EDUCATION & COACHING EXPERIENCES

Un blog dedicat als apassionats pel bàsquet que els agrada pensar i reflexionar

dimarts, de juny 27, 2006

ONE STEP BEYOND

Com la cançó del popular grup britànic Madness, aquesta nova temporada que comença amb un nou repte en la direcció d’equip: fer partícips i protagonistes als jugadors en el confecció de la filosofia de joc.

Quan parlo de filosofia de joc, parlo del treball tàctic i estratègic que comporta molt de temps i dedicació en el cursos d’entrenador, així com el el nostre temps de planificació. Com més a munt entrenes, més s’espera de tu en la vessant de dissenyador de sistemes i de veure possibilitats dins del joc.

Però, davant d’un grup farcit d’experiències interessants, bagatges contrastats i facilitat per entendre el joc, cal començar a treballar sobre opcions dissenyades per l’entrenador sense tenir en compte les habilitats, gustos i predileccions dins del joc? Jo estic convençut que no. I pretenc portar-ho a la pràctica.

És ben corrent la idea de que cal algú que prengui les decisions en un grup. Però gairebé sempre ens oblidem que les decisions preses pel grup tenen una força, una claredat i una energia que no són comparables al que puguem motivar els entrenadors. Utilitzar aquesta energia és el que en el món de l’empresa s’ha vingut a anomenar “empowerment”.

Per l’equip que entrenaré la temproada vinent he fet aquesta aposta. Els he posat al davant l’haver d’elegir quina volen que sigui la sort dins la pista: la sort de com jugar per guanyar. És una aposta que continua la línia iniciada amb minis durant dos anys al Col·legi Immaculada Concepció de Barcelona, paral·lelament amb sots-21 i senior B (dos temporades més) de CB Grup Barna, i darrerament duta a terme els dos darrers anys al senior A masculí de l’AB Premià. Ja veurem com surt l’aposta. Jo crec fer-ho de la millor manera possible com m’ho he proposat i com els hi he proposat.